Onze organisatie

Na verschillende oprichtingsvergaderingen met het toenmalige opbouwwerk kon op 6 april 1994 getekend worden voor de oprichting van wijkvereniging Wijkbelang Banakkers. Met als gevolg dat ons eerste eigen onderkomen, gelegen aan de A.M. de Jongstraat, voor het houden van vergaderingen en de eerste buurtactiviteiten in 1995 geopend kon worden.

In 1998 geeft de gemeenteraad toestemming tot het bouwen van een nieuw wijkgebouw op de huidige locatie, welke officieel werd geopend op 26 oktober 2001.

In 2016 wordt de "Stichting Ut Praotuis" opgericht met als gevolg dat in 2017 de stichting het wijkgebouw koopt van de gemeente. De stichting heeft een eigen bestuur en eigen statuten.

De wijkvereniging heeft tot doel het bevorderen van de leefbaarheid en saamhorigheid in de de wijk Banakkers, zoals omschreven in de statuten van de wijkvereniging Wijkbelang Banakkers. Waaraan later is toegevoegd Ruimtelijke Aspecten & Verkeer.

Momenteel hebben wij een vrijwilligersbestand van ruim 70 personen, welke zich in diverse werkgroepen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in onze wijk! 


Lidmaatschap

Iedere bewoner in de wijk Banakkers te Etten-Leur is automatisch lid van de wijkvereniging Buurtbelang Banakkers. Ontdek wie we zijn in onze fotogalerij en word zelf lid!