Laatste nieuwtjes uit Banakkers30 augustus 2023

In ons wijkgebouw Ut Praotuis kun je voortaan iedere dinsdagmiddag zonder afspraak gewoon binnenlopen.
Er zijn mensen aan het kaarten, schaken, sjoelen en een spelletje jeu de boules spelen op ons terras. Of gewoon aan het koffiedrinken na een fikse wandeling.

Ook zijn er passanten die komen snuffelen in onze mini bibliotheek. Er is ruime keuze uit mooie en spannende boeken. Wij noemen de boekenkast onze  BuBi. En dat wil zeggen boek uit, boek in. Zet een boek van jezelf, wat je uit hebt, in de kast en neem een ander mee om te lezen.

Iedereen is op dinsdagmiddag welkom van 13.30 tot 16.30 uur om binnen te lopen. Er zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig om u alles te vertellen over de activiteiten die er  zoal in Ut Praotuis  worden georganiseerd.
Ook zijn we benieuwd wat U graag zou willen doen in uw vrije tijd in ons Praotuis. Misschien kunnen we dan samen een nieuwe activiteit opstarten.
Als U voor de eerste keer in ons wijkgebouw komt op dinsdagmiddag trakteren wij u op een gratis bakje koffie of thee.

Wij zien U graag op een van de komende dinsdagmiddagen in ons Praotuis.

16 augustus 2023

Wil je gratis je verkeerskennis opfrissen?
Ben je boven de 50, een ervaren automobilist en inwoner van de gemeente Etten-Leur dan organiseert Veilig Verkeer Nederland in opdracht van de gemeente Etten-Leur en in samenwerking met de lokale VVN Afdeling en lokale seniorenverenigingen een aantal gratis 2-daagse VVN Opfriscursussen Auto (per dag 2 uur) over de veranderde verkeersregels. Onder het genot van een kopje koffie of thee word je door een gecertificeerde rijinstructeur bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn.

Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individu-ele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De 2-daagse cursus wordt gegeven op:

1e cursus: Donderdag 21-09 en 28-09 van 09.30 tot 11.30 uur in Etten-Leur
2e cursus: Donderdag 19-10 en 26-10 van 13.00 tot 15.00 uur in Etten-Leur
3e cursus: Donderdag 23-11 en 30-11 van 09.30 tot 11.30 uur in Etten-Leur
Let op: je wordt op beide dagen van de 2-daagse cursus verwacht.
Is dit iets voor jou?

Je kunt je tot een week voor aanvang van de cursus inschrijven via de onderstaande link van Veilig Verkeer Nederland of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850.

vvn.nl/opfriscursusettenleur
Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar
steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Auto Etten-Leur en de datums van de cursus waar je wilt komen’. Vermeld in de mail je NAW gegevens en telefoonnummer.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!
Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.13 augustus 2023

Begin 2023 zijn enkele buurtbewoners van ut Praotuis begonnen met Nordic Walking. Ze lopen ongeveer 45 minuten en drinken daarna koffie in het Praotuis.
Inmiddels is de groep gegroeid tot 12 vrouwen die door weer en wind het rondje lopen.
De een omdat 't weekend zo lang duurt, de ander om er eens uit te zijn, de volgende om anderen te ontmoeten, of onder het motto bewegen moet je toch!
Feit is dat er flink gelopen wordt en veel gelachen.
Altijd een goed begin van het weekend , die zaterdagochtend.
Mocht u interesse hebben om mee te lopen: iedere zaterdagochtend stipt om 10 uur vertrekken wij vanuit ut Praotuis, we lopen zo'n 45 minuten, en drinken daarna op eigen kosten een bakje koffie in ut Praotuis.
Loop een keer vrijblijvend mee om de sfeer te proeven!
Zij hebben er in ieder geval veel zin in!
Of voor meer info: info@banakkers.nl


Zondag  18 juni organiseerde onze werkgroep Ouderenactiviteiten weer de jaarlijkse Fietstocht. Ook dit jaar was er weer een mooie route rondom Etten-Leur van ruim 31 kilometer uitgezet. 75 Deelnemers deden er dit jaar mee. Zij starten vanaf 10 uur en rond 10:15 was al ruim 80% vertrokken. Het lekkere fietsweer zorgde er dan ook voor dat de eerste deelnemers alweer rond 12 uur aankwamen bij ut Praotuis. Zij werden opgevangen met een lekkere lunch, bestaande uit courgettesoep, broodje gezond en een bakje vers fruit. Rond 3 uur was de rust weer teruggekeerd in ut Praotuis en keken de organisatoren en vrijwilligers terug op weer een geslaagde dag.
En voor volgende jaar....................... Kom dan ook gezellig en fiets mee!


18 juni 2023

Ondanks de warmte was het zaterdag 17 juni gezellig druk bij het Samen Soepen. De vrijwilligers hadden weer twee heerlijke soepen gemaakt, waarvan een heerlijke eigengemaakte asperge,- en een tomaten/groentesoep. En als afsluiting heeft iedereen een lekker dessert op met verse aardbeien!
De volgende SamenSoepen staat gepland voor zaterdag 15 juli 2023

Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Reserveer op tijd want vol = vol! Reserveren kan via de email: samensoepen@banakkers.nl of telefonisch 06 - 48 50 35 95
Graag tot de volgende keer!


9 juni 2023

Het is weer lekker weer om erop uit te trekken.
Iedere vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur kan jij weer gezellig komen Jeu de Boulen. Onder het genot van een drank en goed gezelschap!
Aansluitend is er onze beroemde VrijMiBo. Kortom een leuke afsluiting van de week. Wij zien je graag!


3 juni 2023

Vanmiddag organiseerde onze werkgroep Kinderactiviteiten een MiniDisco voor de kinderen t/m groep3. 56 Kinderen kwamen ondanks het heerlijke weer naar Ut Praotuis om gezellig met elkaar te dansen en te feesten. Zowel de kinderen als de vrijwilligers gingen tevreden weer naar huis!24 mei 2023

In 2018 heeft de gemeente een aantal bewoners betrokken bij het realiseren van de nieuwbouw appartementen aan de Couperuslaan, voormalig Topshot. De gemeenteraad wil hier samen met omwonende op terugblikken.

Op 31 mei tussen 9:00 uur en 21:00 uur en 3 juni tussen 9:00 uur en 11:00 uur staat er een Keet bij de nieuwbouw appartementen. In en bij deze Keet is een aantal raadsleden aanwezig die graag met u in gesprek gaat.  Zij vragen u alvast na te denken over een aantal vragen met betrekking op het gehele proces. Wanneer u niet kunt komen maar wel iets wil inbrengen over dit onderwerp, mailt u dan naar griffie@etten-leur.nl


15 mei 2023

Binnenkort start een proef met snelheid stickers in onze wijk.
Op iniatief van onze werkgroep Buurtpreventie wordt deze stickeractie opgestart op verschillende punten in de wijk Banakkers.
De reden voor deze proef is dat er regelmatig klachten binnenkomen over de hoge snelheden van automobilisten op de verschillende wegen in de wijk. Dit ondanks alle snelheid beperkende maatregelen die regelmatig ingezet zijn. Zoals de Smiley borden, verhoogde verkeersdrempels, invoering van 30KM zones.

Met het gebruik van deze opvallende actiestickers op de kliko’s hoopt Buurtpreventie de automobilisten op de maximale snelheid te attenderen.
Waarom op de kliko’s?
Omdat kliko’s meestal maar een paar keer per week langs de weg staan, wennen de actiestickers niet. Zo blijven zij opvallen. Bovendien zal iedereen die de sticker op de eigen kliko heeft geplakt, zelf minder geneigd zijn om te snel te rijden.

Ondersteun jij deze actie en wil je tijdens de proef ook in aanmerking komen voor een actiesticker?
Bezoek dan onze facebook pagina "like en deel" het bericht over deze actie en Buurtpreventie verloot 5 actiestickers onder de deelnemers van deze actie.


Zaterdag 22 april was er al weer voor de 4de keer in Ut Praotuis: Samen Soepen!

In een gezellige sfeer werden een heerlijke kippen,- en een wortelsoep geserveerd met als afsluiting een toetje met een toefje slagroom.
Dit was de eerste keer dat wij met een volle gastenlijst hebben gewerkt, wat inhoud dat wij een volle bak hadden.

Allereerst willen wij onze sponsoren  van deze keer hartelijk bedanken voor hun bijdrages zodat wij als een groep enthousiaste vrijwilligers onze gasten een gezellige tijd kunnen bezorgen.
Dank aan, in willekeurige volgorde, Dirk, Hema, Jumbo, boerderijwinkel Luijks, Jan Tit en de Tuinderij. Zonder jullie bijdrages hadden wij dit niet kunnen realiseren! Sinds deze week hebben wij ook een gezamenlijke Beachflag, welke is gesponsord door Expofit.

Maar zeker gaat een grote dank uit naar de vrijwilligers die het elke keer het mogelijk maken om een zaterdagmiddag tot een succes te brengen. Deze groep gezellige mensen doen de inkopen, treffen alle voorbereidingen voor het maken van de soepen, maken de soepen met heel veel liefde, dekken de tafels en zorgen dat iedereen het naar haar/zijn zin heeft.


Zou jij eventueel een bijdrage willen leveren aan het Samen Soepen in Ut Praotuis of heb je een vraag, stuur even een mailtje naar samensoepen@banakkers.nl en wij nemen contact met je op!

9 april 2023

Afgelopen zaterdag 8 april bracht de paashaas een bezoek aan de Banakkers. Ruim 45 kinderen hebben eieren gezocht en gingen naar huis met heerlijke chocolade eitjes. Volgens de ouders was het weer een gezellig feestje voor de kinderen.21 maart, het begin van de lente!

Zo ook bij ons op Ut Praotuis, ondanks dat het af en toe regende zijn vandaag 30 nieuwe zonnepanelen geplaatst.
Dit hebben wij kunnen realiseren mede dankzij de Rabobank, dmv een bijdrage uit het "verduurzamings-project" waar wij ons voor hadden ingeschreven en een bijdrage van het Oranje Fonds. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. 

Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Met deze uitbreiding kunnen wij ons steentje bijdrage tot een beter en schoner milieu!
Hiervoor zijn wij #rabobank en #oranjefonds zeer dankbaar!

Praotuis_Zonnepanelen_maart'23-1
Praotuis_Zonnepanelen_maart'23-1
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-2
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-2
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-3
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-3