Laatste nieuwtjes uit Banakkers


26 mei - Voorjaars Hobbybeurs

14 Hobbyisten toonden vandaag in Ut Praotuis hun hobby of producten. In een gezellige sfeer gezellig werd bijgepraat of uitleg gegeven door de hobbyisten aan de belangstellende, die in grote getallen langs kwamen.


Intresse in dit onderwerp noteer 7 mei in jouw agenda!6 april 2024

 Afgelopen vrijdagavond 5 april stond Ut Proatuis te trillen op haar funderingen! 50 kinderen van 9 tot 12 jaar dansten op de disco muziek, welke door DJ Janske werd gedraaid! Kortom een zeer gezellige en geslaagde avond!

26 maart 2024

Vanaf nu is het rondom Ut Praotuis, huisartsenpraktijk De Wiek en praktijk Kluiskenshof een "rookvrijgebied". Dit is te herkennen aan de borden en stoeptegels bij op de opgangen naar deze locatie's.

16 maart 2024

 

Kom ook eens gezellig Samen Soepen in Ut Praotuis!

Geniet van twee verschillende soepen en een dessert toe. Meldt je eerst wel even aan, dat kan via samensoepen@banakkers.nl of tel.nr. 06-48503595.

De volgende Samen Soepen is zaterdagmiddag 20 april vanaf 17:00 uur!


23 Februari 2024

Vrijdagavond was het gezellig druk in ons Praotuis!  76 Kinderen waren er voor de KinderBingo. De vrijwilligers van de werkgroep Kinderactiviteiten lieten ons weten dat er enthousiast werd weggestreept op de Bingokaarten. De kinderen gingen tevreden weer op huis aan en komen naar alle waarschijnlijkheid weer naar de volgende Bingo. Houdt onze socials in de gaten voor de data voor de volgende KinderBingo!

21 Februari 2024

 

Onderhoud Brederolaan

Op 7 maart wordt gestart met de werkzaamheden voor groot onderhoud in de Brederolaan. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind juli 2024 zijn afgerond.

De bewoners van de Brederolaan zijn inmiddels door een brief van de gemeente geïnformeerd. Houdt rekening met afsluiting en omleidingen rondom de Brederolaan!

Januari 2024

Hier zijn wij reuze trots op ! 

Als eerste wijkvereniging en wijkgebouw in Etten-Leur mogen wij ons "Dementievrienelijk" noemen!

15 januari 2024

Traditiegetrouw wensen wij in het tweede weekend van het nieuwe jaar onze wijkbewoners de beste wensen toe voor het komende jaar. Vrijdagavond was er een speciale Kinderdisco, waar de ruim 80 kinderen feestelijk met onze vrijwilligers van de werkgroep Kinderactiviteiten een dronk (natuurlijk alcoholvrij) uitbrachten op 2024. Zaterdagavond was er een speciale avond georganiseerd voor alle vrijwilligers die voor ons tal van activiteiten organiseren maar nu zelf eens in het zonnetje gezet konden worden. En op zondagmiddag was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor onze inwoners van de wijk. Onder het genot van een drankje en een hapje konden de gasten genieten van het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van "De Kerkzwervers". Het bestuur en alle vrijwilligers wensen U een voorspoedig 2024 toe!23 december 2024

Zaterdagmiddag 23 december was er voor de laatste keer van 2023 een bijzondere Samen Soepen Banakkers. De gasten werden verwelkomd door het koor Theatr. El met kerst liedjes. Nadat de sfeer er goed in zat werden de gasten getrakteerd op weer twee heerlijke vers gemaakte soepen. Als dessert was er mooi opgemaakt bordje met ijs. En iedereen ging met een kleine attentie weer huiswaarts.
Dankzij de verschillende sponsoren zoals als daar zijn: Gemeente Etten-Leur, professionele instellingen, Detailhandel uit Etten-Leur (maar ook daarbuiten) en de vrijwillige bijdrages van inwoners was dit alles niet mogelijk geweest. Daarom willen wij hun hartelijk danken voor hun bijdrages in 2023 en hopen dat wij in 2024 hier weer op kunnen rekenen.
Maar ook een speciale dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet.
De volgende Samen Soepen Banakkers staat gepland voor zaterdagmiddag 20 januari 2024. Reserveer op tijd, want Vol=Vol.


17 december 2023

Zondagmiddag 17 december werden er heel wat groenten en aardappels geschild voor onze jaarlijkse Kerstlunch. 60 inwoners hebben die middag in ons Praotuis kunnen genieten van een heerlijke warme lunch. Op het menu stond : een courgettesoep, een amuse van komkommer en zalm, hutspot en boerenkoolstamp met worst en een gehaktbal, een tussendoortje van avocado en zalm en als dessert chocolade, - en vanillevla met slagroom. Na een afsluitend kop koffie of thee, gingen de gasten weer naar huis. Wij wensen iedereen mooie feestdagen en hopen jullie volgend jaar weer in ons gezellige Praotuis te begroeten.


5 december 2023

Zondagmiddag 14 januari 2024, van 14 tot 16 uur nodigen wij alle bewoners uit voor een onze nieuwjaarsreceptie. Kom gezellig langs om elkaar voor 2024 de beste wensen over te brengen dit onder het genot van een drankje en het nieuwjaarsconcert van de "Kerkzwervers".

27 november 2023

Zondag 26 november was het al vroeg gezellig druk in Ut Praotuis. 47 Kinderen, verdeeld in twee groepen zaten met spanning te wachten op de komst van de Goedheilig man, Sinterklaas en zijn Pieten.

Ook dit jaar werden de kinderen niet teleurgesteld en ging iedereen met een cadeau weer richting huis. De Sint heeft al toegezegd dat hij volgend jaar weer naar Ut Praotuis komt.


20 november 2023

Afgelopen zondag was het gezellig druk in Ut Praotuis. Tal van hobbyisten hadden hun creaties uitgestald op de Hobbybeurs. 

De aanwezige bezoekers spraken hun waardering uit over hetgeen wat er dan ook allemaal gepresenteerd was.

Kortom een leuk succes en voor herhaling vatbaar!18 november 2023

Voor de 11de keer werd er in Ut Praotuis weer Samen Soep gegeten. Ruim 55 inwoners konden weer genieten van een twee heerlijke vers gemaakte soepen, wij hadden dit keer een uien,- en een aardappel/preisoep met lekkere supplementen. Met een dessert van dubbelvla met slagroom werd de maaltijd weer afgesloten. Wij willen iedereen bedanken die hun cadeau kaart van de Postcode Loterij aan ons hebben gedoneerd, hiermee hebben wij ingrediënten kunnen aanschaffen.

Voor 2023 hebben wij nog één keer Samen Soepen op de agenda staan, namelijk zaterdag 23 december. Inmiddels hebben onze vrijwilligers de recepten al uitgewerkt voor zowel voor de soepen als voor het dessert. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Reserveer op tijd want hiervoor geldt: VOL = VOL! 

Aanmelden kan via de mail, samensoepen@banakkers.nl of telefonisch, nummer 06-48503595

De data voor 2024 zijn bekend, deze kan jij terug vinden op de website van www.samensoepen-el.nl/agenda2 november 2023

Op 4 oktober en 2 november heeft onze werkgroep Sociale & Maatschappelijke Aspecten een themaavond georganiseerd over het herkennen van dementie. Gesprekleiders van "Samen Dementie Vriendelijk" gaven toelichting tot het herkennen van beginnende dementie. Dit door een presentatie maar ook d.m.v. een spel waarin de aanwezigen op een speelse manier hun ervaringen konden uitwisselen. Mocht je meer willen weten over dit thema, bekijk de website www.samendementievriendelijk.nl 28 oktober 2023

Halloween in de Banakkers
Ruim 140 kinderen hebben gehoor gegeven om samen met hun ouders een speurtocht door onze wijk te lopen.
Bij verschillende versierde huizen hingen er hints om de toverspreuk die de heks uitgesproken had teniet te doen..
Om 19 uur stond er al snel een flinke rij bij Ut Praotuis waar de kinderen met hun ouders de speurtocht konden ophalen. Velen kwamen verkleed, zelfs ouders.
Het was erg gezellig en druk in onze wijk tussen 19 en 21 uur ’s-avonds. Naast de vele versierde woningen kregen de kinderen op verschillende adressen nog iets lekkers mee. Op drie plaatsen konden ze ook nog een spel doen.
En op sommige plekken was het wel heel erg spannend!
Na afloop konden de kinderen hun spreuk inleveren bij de heks in ut Praotuis. Ze kregen van haar een lekker bekertje limonade.
Waarna iedereen weer tevreden naar huis trok.
En voor 1 jaar is onze wijk weer vloekvrij……………

21 oktober 2023

Zaterdag 21 oktober was er weer onze maandelijkse Samen Soepen. Vrijwilligers hadden weer twee heerlijke soepen gemaakt voor onze bezoekers. Zij kregen deze keer een Pompoen,- en een Bloemkoolsoep geserveerd met een luchtige toetje na. 

Denk je bij het lezen van dit berichtje "Lijkt mij ook leuk om eens te gaan Samen Soepen!" Zaterdag 18 november is het weer zover. Laat je verrassen welke soepen er dan worden geserveerd, maar meld je wel even aan , want ook hier geldt: VOL = VOL!

Aanmelden kan via de mail, samensoepen@banakkers.nl of telefonisch, nummer 06-48503595

Wie weet zien en spreken wij elkaar op 18 november vanaf 17:00 uur!

30 augustus 2023

In ons wijkgebouw Ut Praotuis kun je voortaan iedere dinsdagmiddag zonder afspraak gewoon binnenlopen.
Er zijn mensen aan het kaarten, schaken, sjoelen en een spelletje jeu de boules spelen op ons terras. Of gewoon aan het koffiedrinken na een fikse wandeling.

Ook zijn er passanten die komen snuffelen in onze mini bibliotheek. Er is ruime keuze uit mooie en spannende boeken. Wij noemen de boekenkast onze  BuBi. En dat wil zeggen boek uit, boek in. Zet een boek van jezelf, wat je uit hebt, in de kast en neem een ander mee om te lezen.

Iedereen is op dinsdagmiddag welkom van 13.30 tot 16.30 uur om binnen te lopen. Er zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig om u alles te vertellen over de activiteiten die er  zoal in Ut Praotuis  worden georganiseerd.
Ook zijn we benieuwd wat U graag zou willen doen in uw vrije tijd in ons Praotuis. Misschien kunnen we dan samen een nieuwe activiteit opstarten.
Als U voor de eerste keer in ons wijkgebouw komt op dinsdagmiddag trakteren wij u op een gratis bakje koffie of thee.

Wij zien U graag op een van de komende dinsdagmiddagen in ons Praotuis.

16 augustus 2023

Wil je gratis je verkeerskennis opfrissen?
Ben je boven de 50, een ervaren automobilist en inwoner van de gemeente Etten-Leur dan organiseert Veilig Verkeer Nederland in opdracht van de gemeente Etten-Leur en in samenwerking met de lokale VVN Afdeling en lokale seniorenverenigingen een aantal gratis 2-daagse VVN Opfriscursussen Auto (per dag 2 uur) over de veranderde verkeersregels. Onder het genot van een kopje koffie of thee word je door een gecertificeerde rijinstructeur bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn.

Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individu-ele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De 2-daagse cursus wordt gegeven op:

1e cursus: Donderdag 21-09 en 28-09 van 09.30 tot 11.30 uur in Etten-Leur
2e cursus: Donderdag 19-10 en 26-10 van 13.00 tot 15.00 uur in Etten-Leur
3e cursus: Donderdag 23-11 en 30-11 van 09.30 tot 11.30 uur in Etten-Leur
Let op: je wordt op beide dagen van de 2-daagse cursus verwacht.
Is dit iets voor jou?

Je kunt je tot een week voor aanvang van de cursus inschrijven via de onderstaande link van Veilig Verkeer Nederland of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850.

vvn.nl/opfriscursusettenleur
Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar
steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Auto Etten-Leur en de datums van de cursus waar je wilt komen’. Vermeld in de mail je NAW gegevens en telefoonnummer.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!
Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.13 augustus 2023

Begin 2023 zijn enkele buurtbewoners van ut Praotuis begonnen met Nordic Walking. Ze lopen ongeveer 45 minuten en drinken daarna koffie in het Praotuis.
Inmiddels is de groep gegroeid tot 12 vrouwen die door weer en wind het rondje lopen.
De een omdat 't weekend zo lang duurt, de ander om er eens uit te zijn, de volgende om anderen te ontmoeten, of onder het motto bewegen moet je toch!
Feit is dat er flink gelopen wordt en veel gelachen.
Altijd een goed begin van het weekend , die zaterdagochtend.
Mocht u interesse hebben om mee te lopen: iedere zaterdagochtend stipt om 10 uur vertrekken wij vanuit ut Praotuis, we lopen zo'n 45 minuten, en drinken daarna op eigen kosten een bakje koffie in ut Praotuis.
Loop een keer vrijblijvend mee om de sfeer te proeven!
Zij hebben er in ieder geval veel zin in!
Of voor meer info: info@banakkers.nl


Zondag  18 juni organiseerde onze werkgroep Ouderenactiviteiten weer de jaarlijkse Fietstocht. Ook dit jaar was er weer een mooie route rondom Etten-Leur van ruim 31 kilometer uitgezet. 75 Deelnemers deden er dit jaar mee. Zij starten vanaf 10 uur en rond 10:15 was al ruim 80% vertrokken. Het lekkere fietsweer zorgde er dan ook voor dat de eerste deelnemers alweer rond 12 uur aankwamen bij ut Praotuis. Zij werden opgevangen met een lekkere lunch, bestaande uit courgettesoep, broodje gezond en een bakje vers fruit. Rond 3 uur was de rust weer teruggekeerd in ut Praotuis en keken de organisatoren en vrijwilligers terug op weer een geslaagde dag.
En voor volgende jaar....................... Kom dan ook gezellig en fiets mee!


18 juni 2023

Ondanks de warmte was het zaterdag 17 juni gezellig druk bij het Samen Soepen. De vrijwilligers hadden weer twee heerlijke soepen gemaakt, waarvan een heerlijke eigengemaakte asperge,- en een tomaten/groentesoep. En als afsluiting heeft iedereen een lekker dessert op met verse aardbeien!
De volgende SamenSoepen staat gepland voor zaterdag 15 juli 2023

Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Reserveer op tijd want vol = vol! Reserveren kan via de email: samensoepen@banakkers.nl of telefonisch 06 - 48 50 35 95
Graag tot de volgende keer!


9 juni 2023

Het is weer lekker weer om erop uit te trekken.
Iedere vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur kan jij weer gezellig komen Jeu de Boulen. Onder het genot van een drank en goed gezelschap!
Aansluitend is er onze beroemde VrijMiBo. Kortom een leuke afsluiting van de week. Wij zien je graag!


3 juni 2023

Vanmiddag organiseerde onze werkgroep Kinderactiviteiten een MiniDisco voor de kinderen t/m groep3. 56 Kinderen kwamen ondanks het heerlijke weer naar Ut Praotuis om gezellig met elkaar te dansen en te feesten. Zowel de kinderen als de vrijwilligers gingen tevreden weer naar huis!24 mei 2023

In 2018 heeft de gemeente een aantal bewoners betrokken bij het realiseren van de nieuwbouw appartementen aan de Couperuslaan, voormalig Topshot. De gemeenteraad wil hier samen met omwonende op terugblikken.

Op 31 mei tussen 9:00 uur en 21:00 uur en 3 juni tussen 9:00 uur en 11:00 uur staat er een Keet bij de nieuwbouw appartementen. In en bij deze Keet is een aantal raadsleden aanwezig die graag met u in gesprek gaat.  Zij vragen u alvast na te denken over een aantal vragen met betrekking op het gehele proces. Wanneer u niet kunt komen maar wel iets wil inbrengen over dit onderwerp, mailt u dan naar griffie@etten-leur.nl


15 mei 2023

Binnenkort start een proef met snelheid stickers in onze wijk.
Op iniatief van onze werkgroep Buurtpreventie wordt deze stickeractie opgestart op verschillende punten in de wijk Banakkers.
De reden voor deze proef is dat er regelmatig klachten binnenkomen over de hoge snelheden van automobilisten op de verschillende wegen in de wijk. Dit ondanks alle snelheid beperkende maatregelen die regelmatig ingezet zijn. Zoals de Smiley borden, verhoogde verkeersdrempels, invoering van 30KM zones.

Met het gebruik van deze opvallende actiestickers op de kliko’s hoopt Buurtpreventie de automobilisten op de maximale snelheid te attenderen.
Waarom op de kliko’s?
Omdat kliko’s meestal maar een paar keer per week langs de weg staan, wennen de actiestickers niet. Zo blijven zij opvallen. Bovendien zal iedereen die de sticker op de eigen kliko heeft geplakt, zelf minder geneigd zijn om te snel te rijden.

Ondersteun jij deze actie en wil je tijdens de proef ook in aanmerking komen voor een actiesticker?
Bezoek dan onze facebook pagina "like en deel" het bericht over deze actie en Buurtpreventie verloot 5 actiestickers onder de deelnemers van deze actie.


Zaterdag 22 april was er al weer voor de 4de keer in Ut Praotuis: Samen Soepen!

In een gezellige sfeer werden een heerlijke kippen,- en een wortelsoep geserveerd met als afsluiting een toetje met een toefje slagroom.
Dit was de eerste keer dat wij met een volle gastenlijst hebben gewerkt, wat inhoud dat wij een volle bak hadden.

Allereerst willen wij onze sponsoren  van deze keer hartelijk bedanken voor hun bijdrages zodat wij als een groep enthousiaste vrijwilligers onze gasten een gezellige tijd kunnen bezorgen.
Dank aan, in willekeurige volgorde, Dirk, Hema, Jumbo, boerderijwinkel Luijks, Jan Tit en de Tuinderij. Zonder jullie bijdrages hadden wij dit niet kunnen realiseren! Sinds deze week hebben wij ook een gezamenlijke Beachflag, welke is gesponsord door Expofit.

Maar zeker gaat een grote dank uit naar de vrijwilligers die het elke keer het mogelijk maken om een zaterdagmiddag tot een succes te brengen. Deze groep gezellige mensen doen de inkopen, treffen alle voorbereidingen voor het maken van de soepen, maken de soepen met heel veel liefde, dekken de tafels en zorgen dat iedereen het naar haar/zijn zin heeft.


Zou jij eventueel een bijdrage willen leveren aan het Samen Soepen in Ut Praotuis of heb je een vraag, stuur even een mailtje naar samensoepen@banakkers.nl en wij nemen contact met je op!

9 april 2023

Afgelopen zaterdag 8 april bracht de paashaas een bezoek aan de Banakkers. Ruim 45 kinderen hebben eieren gezocht en gingen naar huis met heerlijke chocolade eitjes. Volgens de ouders was het weer een gezellig feestje voor de kinderen.21 maart, het begin van de lente!

Zo ook bij ons op Ut Praotuis, ondanks dat het af en toe regende zijn vandaag 30 nieuwe zonnepanelen geplaatst.
Dit hebben wij kunnen realiseren mede dankzij de Rabobank, dmv een bijdrage uit het "verduurzamings-project" waar wij ons voor hadden ingeschreven en een bijdrage van het Oranje Fonds. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. 

Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Met deze uitbreiding kunnen wij ons steentje bijdrage tot een beter en schoner milieu!
Hiervoor zijn wij #rabobank en #oranjefonds zeer dankbaar!

Praotuis_Zonnepanelen_maart'23-1
Praotuis_Zonnepanelen_maart'23-1
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-2
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-2
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-3
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-3