Laatste nieuwtjes uit Banakkers
3 juni 2023

Vanmiddag organiseerde onze werkgroep Kinderactiviteiten een MiniDisco voor de kinderen t/m groep3. 56 Kinderen kwamen ondanks het heerlijke weer naar Ut Praotuis om gezellig met elkaar te dansen en te feesten. Zowel de kinderen als de vrijwilligers gingen tevreden weer naar huis!24 mei 2023

In 2018 heeft de gemeente een aantal bewoners betrokken bij het realiseren van de nieuwbouw appartementen aan de Couperuslaan, voormalig Topshot. De gemeenteraad wil hier samen met omwonende op terugblikken.

Op 31 mei tussen 9:00 uur en 21:00 uur en 3 juni tussen 9:00 uur en 11:00 uur staat er een Keet bij de nieuwbouw appartementen. In en bij deze Keet is een aantal raadsleden aanwezig die graag met u in gesprek gaat.  Zij vragen u alvast na te denken over een aantal vragen met betrekking op het gehele proces. Wanneer u niet kunt komen maar wel iets wil inbrengen over dit onderwerp, mailt u dan naar griffie@etten-leur.nl


15 mei 2023

Binnenkort start een proef met snelheid stickers in onze wijk.
Op iniatief van onze werkgroep Buurtpreventie wordt deze stickeractie opgestart op verschillende punten in de wijk Banakkers.
De reden voor deze proef is dat er regelmatig klachten binnenkomen over de hoge snelheden van automobilisten op de verschillende wegen in de wijk. Dit ondanks alle snelheid beperkende maatregelen die regelmatig ingezet zijn. Zoals de Smiley borden, verhoogde verkeersdrempels, invoering van 30KM zones.

Met het gebruik van deze opvallende actiestickers op de kliko’s hoopt Buurtpreventie de automobilisten op de maximale snelheid te attenderen.
Waarom op de kliko’s?
Omdat kliko’s meestal maar een paar keer per week langs de weg staan, wennen de actiestickers niet. Zo blijven zij opvallen. Bovendien zal iedereen die de sticker op de eigen kliko heeft geplakt, zelf minder geneigd zijn om te snel te rijden.

Ondersteun jij deze actie en wil je tijdens de proef ook in aanmerking komen voor een actiesticker?
Bezoek dan onze facebook pagina "like en deel" het bericht over deze actie en Buurtpreventie verloot 5 actiestickers onder de deelnemers van deze actie.


Zaterdag 22 april was er al weer voor de 4de keer in Ut Praotuis: Samen Soepen!

In een gezellige sfeer werden een heerlijke kippen,- en een wortelsoep geserveerd met als afsluiting een toetje met een toefje slagroom.
Dit was de eerste keer dat wij met een volle gastenlijst hebben gewerkt, wat inhoud dat wij een volle bak hadden.

Allereerst willen wij onze sponsoren  van deze keer hartelijk bedanken voor hun bijdrages zodat wij als een groep enthousiaste vrijwilligers onze gasten een gezellige tijd kunnen bezorgen.
Dank aan, in willekeurige volgorde, Dirk, Hema, Jumbo, boerderijwinkel Luijks, Jan Tit en de Tuinderij. Zonder jullie bijdrages hadden wij dit niet kunnen realiseren! Sinds deze week hebben wij ook een gezamenlijke Beachflag, welke is gesponsord door Expofit.

Maar zeker gaat een grote dank uit naar de vrijwilligers die het elke keer het mogelijk maken om een zaterdagmiddag tot een succes te brengen. Deze groep gezellige mensen doen de inkopen, treffen alle voorbereidingen voor het maken van de soepen, maken de soepen met heel veel liefde, dekken de tafels en zorgen dat iedereen het naar haar/zijn zin heeft.


Zou jij eventueel een bijdrage willen leveren aan het Samen Soepen in Ut Praotuis of heb je een vraag, stuur even een mailtje naar samensoepen@banakkers.nl en wij nemen contact met je op!

9 april 2023

Afgelopen zaterdag 8 april bracht de paashaas een bezoek aan de Banakkers. Ruim 45 kinderen hebben eieren gezocht en gingen naar huis met heerlijke chocolade eitjes. Volgens de ouders was het weer een gezellig feestje voor de kinderen.21 maart, het begin van de lente!

Zo ook bij ons op Ut Praotuis, ondanks dat het af en toe regende zijn vandaag 30 nieuwe zonnepanelen geplaatst.
Dit hebben wij kunnen realiseren mede dankzij de Rabobank, dmv een bijdrage uit het "verduurzamings-project" waar wij ons voor hadden ingeschreven en een bijdrage van het Oranje Fonds. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. 

Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Met deze uitbreiding kunnen wij ons steentje bijdrage tot een beter en schoner milieu!
Hiervoor zijn wij #rabobank en #oranjefonds zeer dankbaar!

Praotuis_Zonnepanelen_maart'23-1
Praotuis_Zonnepanelen_maart'23-1
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-2
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-2
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-3
Praotuis_Zonnepanelen_maart2023-3